Festivalorganisatie

In 2017 vond de eerste editie plaats van Forever Young Festival; een gratis toegankelijk festival voor 65+ers. Het initiatief van het festival kwam van Sietse Dugour, directeur van het bedrijf Cinnovate. Zijn bedrijf ontwikkelt en produceert producten en diensten ten behoeve van het verbeteren van de kwaliteit van leven, vergroten van de zelfstandigheid en het bevorderen van de veiligheid van mensen met een beperking. Cinnovate staat voor het leveren van een bijdrage aan maatschappij en milieu, wat een vast onderdeel is binnen de bedrijfsvoering.

2 Heart Volcano mocht in opdracht van Cinnovate de complete organisatie verzorgen voor het positieve festival. Het moest een zorgeloos dagje uit worden, vol entertainment en plezier en dat werd het! Het festival, waar ouderen vanuit heel het land welkom waren met een (18+) mantelzorger, heeft veel media-aandacht ontvangen, tot het NOS-journaal aan toe!
Het was zo’n succes dat op 22 augustus 2018 de tweede editie van FYF plaatsvond, waar bijna 10.000 bezoekers op af kwamen.

In de voorbereidingen nam 2HV de vergunningaanvraag op zich en de samenstelling van de verschillende teams. De invulling van het festivalterrein met diverse podia, tenten, kermisattracties en foodtrucks werd ook door 2HV geproduceerd. Samen met haar creatieve team boekte 2HV diverse artiesten, bands en acts en werd de gehele line up opgesteld. Zowel op het festivalterrein op de Esplanade in Almere als in het KAF Theater, waren veel muzikale acts te zien en kon de bezoeker meedoen aan verschillende workshops, hilarische bingo en de meest uiteenlopende activiteiten. Ook kon men een rondje in het reuzenrad, met een elektrische sloep varen op het Weerwater of zich laten masseren bij professionele masseurs.
Het technische team ondersteunde 2HV bij het regelen van o.a. stroom, water, toiletten, hekken en machinerie. Daarnaast was 2HV contactpersoon en aanspreekpunt van de gemeente, Triple F Security, Traffic Support en het KAF Theater.

Sietse had een droom; door Forever Young Festival op te zetten, wilde hij met zijn bedrijf Cinnovate op een positieve manier bijdrage leveren aan het verminderen van de eenzaamheid onder senioren.
2 Heart Volcano is trots dat ze de droom van Sietse mee mocht verwezenlijken en de organisatie mocht verzorgen voor dit mooie en belangrijke festival.